1.Očistíme, nakrájame cesnak a cibuľu. Hlivu taktiež očistíme, umyjeme a pokrájame na tvar rezancov.
2.Kapustu zbavíme šťavy a pokiaľ sa nám zdá veľmi kyslá, môžeme ju prepláchnuť.
3.Pripravíme si väčšiu panvicu alebo wok. Necháme rozhorúčiť trochu olivového oleja a postupne pridáme rascu, kurkumu, cibuľu a hlivu – chvíľku opekáme.
4.Po cca 1 minúte pridáme cesnak ( môže byť lisovaný alebo nakrájaný na tenké plátky).
5.Pokiaľ je už zmes do zlatista opečená, pridáme kapustu so sójovou omáčkou a chvíľku varíme.
6.Zmes nám krásne rozvoniava nakoniec pridáme čerstvé bylinky.
Hliva ustricová alebo hliva ustricovitá je po celom svete známa svojimi priaznivými účinkami na ľudský organizmus. Využíva sa v gastronómii ale aj vo farmaceutickom a kozmetickom priemysle. Jej výnimočnosť spôsobuje najmä obsah beta glucanu. Pomáha posilňovať imunitný systém.
Recept je veľmi rýchly a nenáročný . Čo je najdôležitejšie, je plný vitamínov a vhodný ako na obed tak aj na večeru. Obľúbený je najmä v zimných mesiacoch. Môžeme tento pokrm podávať napríklad s pečenými zemiakmi alebo batátmi. Tie sú trošku sladšie, ale v kombinácií s kyslou kapustou a hlivou chutia naozaj skvelo! Prajeme dobrú chuť!